ВТОРИ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР
CDI 1*, CDICh, CDIJ, CDIY, CDIYH

3-6 септември 2020, Царацово

Конна База Фригопан

Конна база „Фригопан“ отваря врати през лятото на 2015 г.

Разположенa е на площ от около 26 дк. и е изграденa по най-модерните и съвременни технологии. Комплексът се намира в с. Царацово и в непосредствена близост до град Пловдив – само на около 2 км. Неговото местоположение го прави лесно и бързо достъпен за всички, които желаят да се занимават с любителска или професионална езда. Всички съоръжения отговарят на най-високите международни стандарти за провеждането на спортни състезания.

Конната база разполага с три открити плаца и един закрит манеж.

Всеки от плацовете е със специална настилка от висок клас, придаваща по-голяма стабилност при движението на коня.  Те са оборудвани, както с напоителна, така и с иновативна дренажна система.

Най-големият е с размери 87 м/50 м и  е предназначен за тренировки и състезания. Вторият плац с размери 50 м/26 м и с обща площ от 1300 кв.м. Отделен е с плътна стена от състезателния, като по този начин е осигурено спокойствието на конете. Третият плац е с размери 67 м/30 м или с обща площ от 2000 кв.м., покрит с мрежа за засенчване, което го прави идеален за езда през горещите летни дни.

Конната база разполага със закрит манеж, който може да се използва независимо от метеорологичните условия. Той е с размери 42 м/25 м и с обща площ от 1050 кв.м.