БАЛКАНСКИ ШАМПИОНАТ ПО ОБЕЗДКА
АТИНА 2021

16-19 септември 2021, Маркополу, Атина

Нашия отбор

Програма на състезанието

Казвам се Гергана Фратева и съм част от националния отбор по обездка.

На 38 години съм, от град София.

Яздя от 12 годишна, състезавала съм се като дете и юноша и в последните 10 години се състезавам в дисциплините обездка и прескачане на препятствия със собствени коне. Моят кон се казва Мон Блан и с него сме заедно от когато той беше едва 2 годишен.

С Мон Блан постигнахме редица призови места в прескачането на препятствия, Както и 1 златен и 2 сребърни медала в дисциплината обездка. 2021 година е първата ни година в тежкия клас и съм изключително щастлива да бъда част от националния отбор на България. Състезател съм в клуб по коннен спорт “Свети Георги” София, с личен треньор Димитър Стоянов.

Казвам се Илиан Найденов и съм част от националния отбор по обездка. Аз съм на 14 години от град София. От 3ри месечен съм на кон и ги обичам страшно много,професионално започнах да яздя, когато бях на 12 години, а на състезания започнах да ходя миналата година в дисциплините обездка и прескачане на препятствия. Клуба в който се състезавам се казва ,,Левски София” моите треньори се казват Веселина Соколова, Христо Найденов, Гергана Ангелова.

Конят с който ще се състезавам се казва Касиди с нея сме тандем от 1 месец. Моето семейство също като мен се занимава с конен спорт,а майка ми се занимава с ветеринарна медицина и поддържа моите кончета да са здрави. Най-голямото ми хоби е конния спорт,но освен него харесвам много плуването и волейбола.

Казвам се Биляна Такева и съм в националния отбор на България по обездка. На 14 години съм, от град София. Обичам конете от съвсем малка и не помня от кога съм с тях, но яздя сериозно от 2 години. Състезател съм на ездови клуб ,,Еклипс“, с треньори Ивайло и Мария Цаневи. Състезавам се с кон на клуба, който се казва Роб Рой. С него сме заедно от една година. Заедно сме от доста скоро и не сме участвали на много състезания.

Обездката е единствената дисциплина, която съм тренирала, но тя ми харесва много, защото показва елегантността и мощта, която може един кон да изрази наведнъж. Освен ездата карам ски и съм водолаз.

Казвам се Сияна Райкова и съм част от националния отбор по обездка. Аз съм на 15 години от град София. От малка обичам животните, но се запознах с конете на 6 години в конна база “Ниеса”. Влюбих се в тях. Започнах да язда преди 8 години. Състезавам се от 4 години. Моят кон се казва Сиско Кид и сме тандем от 2018 година.

С него постигнахме участия на Европейски шампионат през 2020, Балкански шампионат през 2019 г. и няколко международни турнира.

Мой личен треньор е Веселина Соколова-Далакова и се състезавам от клуб по коннен спорт “Конкур” гр. Ихтиман. Сестра ми също като мен се състезава в дисциплината обездка. Конете заемат голяма част от живота ми, затова нямам време за други хобита, но обичам да чета, да излизам с приятели и да рисувам.

Казвам се Лидия Мандаджиева и съм част от националния отбор по обездка. На 14 години съм, от град София. Започнах да яздя от много малка, но се занимавам по-сериозно от 4 години. Моят кон се казва Ламантика и се състезавам с нея от 2017 г. През 2018 спечелихме сребърен медал на Държавното първенство по обездка.

Участвахме на Балканския шампионат през 2018, където се класирахме отборно на второ място и индивидуално на шесто място. Постигнахме и участия на Балкански шампионат през 2019 г. и Европейски шампионат през 2020 г.

Настоящите ми треньори са Люба Кенарова и Михаела Михайлова.

Конете са една важна част от живота ми, която не може да бъде заменена.

Казвам се Йоана Тодорова и съм част от националния отбор по обездка. На 15 години съм, от град Горна Оряховица. Състезател съм от клуб по коннен спорт “Калоян 92” с. Арбанаси. Състезавам се от 10 годишна в дисциплините обездка, прескачане на препятствия и всестранна езда.

Нямам собствен кон и се състезавам с конете на клуба.

За всичките ми постижения голяма заслуга имат моите треньори Захария Яйманова, Михаил Костов и Тодор Кулов.

Призьор съм от Държавни първенства за деца и понита. Участвала съм на Европейски шампионат през 2020 и Балкански шампионат през 2019 г.

Харесвам дисциплината обездка, защото тя показва красотата и елегантността на коня и ездача.

Казвам се Никол Маврова и и съм от град Пловдив. През декември ще навърша 14 г. Започнах да се занимавам  с конна езда преди 3 години, а първото ми състезание беше през м. май тази година в дисциплината  обездка. От две години мой треньор е Ваня Лазарова  от конна база ” Тангра” в гр. Пловдив и с нея продължавам да работя и до днес.

Нямам собствен кон и се състезавам с Тахира- кобилата на моя треньор. Освен нея яздя и други коне на нашата база.

Имам класирания на  турнири, но все още не съм участвала на големи състезания като държавни първенства и Балканиадата , на която сме в момента и затова много се вълнувам.

Казвам се Пламена Зенова и съм на 16 години. Започнах да яздя преди 11 години в Гърция и когато се прибрах в България продължих да ходя на езда. От години насам моята треньорка е Ваня Лазарова. Състезавам се от 2017г.  с Тахира- кобилата на моята треньорка.

Участвала съм на състезания по прескачане на препятствия,  ендюранс, всестранна езда и обездка. През 2019 г. станах републикански шампион по всестранна езда в категория деца. Първото ми състезание по обездка беше през 2018 г., а през 2019 г. отидох на Балканско първенство по обездка в Словения и Европейски шампионат в Италия. От тази година яздя  Маренго и с него ще участвам на Балкански шампионат по обездка 2021 в Атина.

Казвам се Елена Василева и съм част от националния отбор по обездка. Аз съм на 21 години от град София. Занимавам се с конен спорт от 7 години целенасочено, състезавам се в дисциплината обездка от 6. Яздя на националната спортна база “Хан Аспарух” в град София с личен треньор Ивайло Цанев, с когото сме заедно от самото начало и продължаваме да работим и до днес. Моят кон се казва Силвър Бой I и сме заедно от 6 години. Като тандем имаме постигнати 4 държавни титли в категория “Аматьори”, “Юноши”, “Л” – средна категория и “Млади ездачи”.

Била съм част от националния отбор на България 4 пъти в категориите “Юноши” и “Млади ездачи”. Индивидуално на Балканските шампионати имаме два бронзови отборни медала отборно, едно 4-то и едно 6-то място индивидуално. Тази година ми предстои да участвам на Балканския шампионат в Атина в категория “Млади ездачи”. За мен спорта е страст, амбиция и начин на живот.

Казвам се Андреа Кръстева, родена съм на 15-ти януари 2007 г. и съм от град София. Започнах да се занимавам  с конна езда преди 2 години, а първото ми състезание беше през юни 2020  в дисциплината  обездка. От две години мой треньор е Пламен Климов от конна база ” Княз Борисова Градина” в гр. София и с него продължавам да работя и до днес.

Имам собствен кон на име КЕНЗО и се състезавам с него. Освен него яздя и подготвям другите ми млади коне. Участието ми в Балканският шампионат и международните турнири е пътят за плановете ми Париж 2024.

Казвам се Никол-Велея Иванова, на 14 години съм и съм част от националния отбор на България по обездка. От София съм и съм състезател на ездови клуб ,,Еклипс”. Мой тренрьор е Ивайло Цанев. Яздя сериозно от 3 години. Коня ми се казва Силвър Бой и сме заедно от две години.  Имам едно първо място на квалификацията за националния отбор и няколко втори.

Тази година от 17 до19 септември ще се състезавам на Балканският шампионат в Атина и се надявам да донеса медал. Мечтата ми е един ден да се състезавам на Олимпийски игри за България. За мен това не са просто животни, а партньор и приятел.

Казвам се Венета Савова и съм родена и живея в Атина  Гърция. На 12 години съм и яздя сериозно от две години. Участвала съм във всички състезания по обездка, проведени през тези години в Атина.

В момента имам честта да представям България на Балканския Шампионат по обездка в Атина. Мечтата ми е да мога да го правя и в бъдеще, да се прибера в България и да уча в спортно училище за да може обездката да ми стане професия.